Cantieri di Sarnico


Action: Building renovation
Location: Palazzolo, Brescia, Italy
Surface: 1500 sq.m
Head Designer: Marco Vigo
  • Cantieri di Sarnico


    Action: Building renovation
    Location: Palazzolo, Brescia, Italy
    Surface: 1500 sq.m
    Head Designer: Marco Vigo

    The project involved the reconversion of an industrial warehouse in the Cantieri di Sarnico headquarters. The intervention lets the distinctive components of the architecture speak: volumes, materials, colours. In the large reception hall, illuminated by the renewed openings of the existing sheds and the large glass wall that emphasises the entrance, there are minimal elements such as the metal staircase, which echoes a docking bridge, and the meeting box consisting of an alternation of opaque and transparent elements. The light wood floor, the white, the glossy surfaces, the transparencies of the glass are this palette’s unique nuances which make clear references to the nautical world.