Copernico


Action: Interior Renovation
Location: Via Copernico, Milano, Italia
Surface: 14.000 mq
Head Designer: Alessia Garibaldi, Marco Vigo, Giorgio Piliego
  • Copernico


    Action: Interior Renovation
    Location: Via Copernico, Milano, Italia
    Surface: 14.000 mq
    Head Designer: Alessia Garibaldi, Marco Vigo, Giorgio Piliego

    Copernico involved converting the interior spaces of a 1960s building in terms of both functionality and interior design. The creation of a business centre expresses a new concept of work, combining office space and common areas such as café, gym, library, coworking areas and cinema.
    Situated a stone’s throw from the Milan Central Station, the building covers an interior area of approximately 14,000 m2 and 2,000 m2 of green space, which has been landscaped.
    Speed, the search for a balance between private life and work life, and its fine line which seems increasingly less clear and defined, leading us to wonder about the future and comfort of the workplace.
    The solutions found for Copernico take into account the need to rethink the workplace in a brand new way, placing the individual in the centre of stimulating and complex spaces. The design proposals have been re-conceived and occasionally custom re-designed where standard solutions were not considered sufficiently appropriate, as in the case of the “non-reception”, which performs the function of reception even before that of filtering and visitor management. In particular, this project has been marked by issues of flexibility, movement and the constant overspilling of the boundaries between home and office.
    Nordic tradition has absorbed many aspects earlier than we have and has given importance to the influence of design of people’s well-being and on the issue of eco-compatibility. Copernico has been inspired by this Nordic tradition, which has made it stand out for its industrial and elegant ambiance. Tailor-made solutions, the use of natural materials, such as Northern wood, all result in a uniform, consistent, warm and cosy environment which can be adapted to a range of possible uses.

    Responsive Menu Image Responsive Menu Clicked Image

    This website uses third party cookies to keep track of some user activity for statistical purposes. If you want to learn more or opt out of all or some of these cookies read information.  By clicking on "Accept" you consent to the use of cookies. Website made by Intraweb Milano .

    Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

    Chiudi